Hoe u onze producten het beste kunt wassen:

Wij adviseren u om al onze producten met de hand te wassen met lauw water en fijnwasmiddel.
U kunt onze producten NIET in de droger doen.
Alle producten apart wassen.

Synthetische materialen, katoen en linnen:
Alle producten die van 100% synthetische materialen, katoen of linnen gemaakt zijn, of een mengsel hiervan, kunnen met de hand in handwarm water gewassen worden.

Wol en gedeeltelijk wol:
Wol kan gaan vervilten, dus wij adviseren u om producten van (gedeeltelijk) wol vrij snel te wassen in lauw water met een wolwasmiddel.

Zijde en gedeeltelijk zijde:
Zijde wordt zeer kwetsbaar als het nat is. Was het dus heel voorzichtig met de hand, in bijna koud water. Niet uitwringen! Niet centrifugeren!
Heel voorzichtig uithangen om te laten drogen en er voor zorgen dat er niet te veel gewicht aan één stuk van het kledingstuk hangt. Bij voorkeur liggend laten drogen.

Tule:
Tule wordt bij het wassen meestal wat soepeler.

Afgeven van kleurstoffen:
Als u ziet dat een kledingstuk afgeeft, spoel het dan direct uit met koud water, knijp er zo veel mogelijk water uit en laat het drogen. Meestal is de afgegeven kleurstof dan nergens anders op gehecht.

Wij werken met veel verschillende materialen, dus wij kunnen onmogelijk van alle materialen weten hoe zij zich bij gebruik en wassen houden.
Wij geven dan ook geen garantie op het afgeven van stoffen, het valer worden van stoffen, het voortijdig slijten en pluizen van stoffen of enige andere vorm van slijtage bij normaal gebruik en wassen.

Als u een bestelling bij ons doet, sturen wij een briefje met de wasvoorschriften mee.